WWW.sukasukihatisaye.blogspot.com

29.12.11

my other names :)

assalamualaikum~

jari da bergerak, otak ligat berfikir. tiba2 terfikir title MY OTHER NAMES :)
gelaran2 ni bermula sejak saya belajar tingkatan 6 di SMKGS. kelas GIHOP!
budak2 lelaki kelas saya ni suke sangat buli saya. nak kate saya ni senang dibuli, tak jugak.. ramai yang cakap saya ni garang tapi senang2 je budak2 lelaki kelas saya buli saya. huhu. sejak tu diorang suke bagi saya nama macam2. yang saya xfaham ade. yang comey pon ade jugak. haha *wink2


budak lelaki kelas saya ade 10 orang :


jefriadi gelar saya makcik (sebab kawan saya,anis,suka panggil saya nenek then saya panggil dia makcik)
adri gelar saya dodol (sebab ejek saya jual dodol =.=" )
hafiz gelar saya adek (dia abang saya :) )
mustafizi gelar saya kembang (why kembang? sebab die ejek hidung saya. jahat kan?)
ismail gelar saya umishh (sebab saya panggil dia ishh. huhu)
farid gelar saya longingok (perkataan ni la saya xfaham sampai sekarang. ntah bahasa ape la tu. macam2)
windi gelar saya cik gedik (gedik ke? huuh)

lagi 3 orang: saiful, rifky, ameer <---- diorang je panggil nama betul saya.  :)

so, what do you think about me? macam2 kan? HAHAH!

eh2, ade lagi sorang. si dia gelar saya *** <3 shhh~ secret! :p

18.12.11

mulakan yang baru :)

tarikh 13 disember 2011 saye habis exam STPM. 
tu la kali terakhir saye menjejakkan kaki ke tempat bernama SEKOLAH. kalau diikutkan hati, saye nak bersekolah lagi. macam tak puas je rase. kat sekolah la tempat saye berkongsi masalah, meluahkan perasaan, kenal diri sendiri, suka, duka, semua kat sekolah. bile dah kt universiti mesti dah rase lain sebab kat sane mesti rase dah dewasa sangat. kat sekolah boleh lagi act macam budak2 kecik. nak terkinje2 pon boleh.. bile masuk universiti n bile dah keje, mesti rindu sangat kt sekolah an? sekarang pon da start rindu sebenarnya. saye xfikirkan kawan2 sangat tp fikirkan suasana sekolah tu. gelagat budak2 sekolah semua pelik2. tu lah yang membuatkan saye tersenyum melihat telatah diorang. but, umur makin lama makin meningkat. saye kene jugak melangkah ke alam yang baru iaitu alam dewasa. kene berfikiran matang. semangat kene kental, kalau tak, saye takkan kemana2. apa2 pon, saye akan buat yang terbaik untuk diri saye sendiri, untuk keluarga dan demi ALLAH yang ESA. INSYAALLAH :)

* goodluck 4 me!
* mini cooper impian saye dari dulu sampai sekarang. 
* ingat janji pada arwah PAPA <3

3.8.11

perhatian :)

kalau ade sebarang masalah, pendapat atau saranan..
please leave your massage in my shoutbox :)
ni sebab saye xbuat komen kt setiap post saye..
terima kasih :)

22.7.11

awak kate kite SAHABAT :(

awak kate kite sahabat..tapi semenjak2menjak ni awak langsung xnk cerita masalah awak..saye tahu awak ade masalah,muke awak je dah menceritakan semuanya..malangnya,saye xtahu what's ur problem.hari2 saye ade depan mate awak.hari2 saye ade disisi awak..tp awak langsung xnk bukak mulut..saye nak tanye tapi saye takot.sebab saye tahu.awak akan kunci mulut awak.awak hanya cerita kepada kawan kite lagi sorang tu je..please la..jangan buat saye macam tunggul..awak kate kite sahabat.kalau betulla sahabat,awak xkan buat saye macam ni..tolongla hargai saye sebagai kawan awak..kawan semase senang n susah..memang saye xde hak nak pakse2 awak,tp saye susah hati selagi saye tak tahu ape masalah awak.kalau sebelum2 ni.dengan lancar lidah awak berkate2 segala masalah awak even langsung xde kene mengena dgn saye..saye buka telinga,saye buka hati mendengar dengan seikhlas hati..saye cube bantu setakat yang saye mampu..saye tak kesah kalau awak tak ucap terima kasih..saye dah senang hati bila tengok awak tersenyum lega..
ade 1 hari ni..saye ade terbace mesej daripada kawan kite lagi sorang..awak ade nak pinjam duit dari die..tp awak langsung tak mintak kt saye kn? atleast bagitahu la yg awak ade kesulitan..hm.xpelahh..segalanya ade dlm tangan awak.masalah peribadi awak.
sekarang ni,saye hanye berdiam diri..kalau awak dah ade perasaan mahu
cerita kepada saye,saye sedia mendengar dan cube untuk
membantu..awak sahabat saye walaupun saye bukan sahabat awak.. <3







11.7.11

menyesal T.T

tarikh 8,9 dan 10 julai 2011
ade kem kepimpinan untuk lower 6 sekolah mie..
3 hari tu berjalan lancar la..
walaupon kem, mie x stay sane pon. tidur kat rumah je..
even ckop tidur, bile siang so tired..banyak keje kene settle kn..

sampai hari ni, 11 julai 2011
TAK PERGI SEKOLAH!!
bangon lambat~~
sedar2 dah pkol 7.15 pagi.dengan baju yg blom iron, bersiap pon mcm mak nenek..xkn sempat even rush2 sekali pon..haihh~
menyesal pon ade jugak.. kenapela mie x set alarm malam tadi..isk3!
dah ketinggalan pelajaran hari ni.. :(

soooooo sad :(

4.7.11

orang baru II

semalam 3 julai 2011..
saye dikampung menikmati kesegaran udara yang aman damai..kampung mmg best!thumbs up!!untung sangat bile ade kampung sendiri..tenang je :) tapi kampung saye bukan jenis bendang2 sume tu..sungai je yang ade.huhu! kalau dapat kampung kat tengah2 bendang kn best!berape kilometer jauh boleh nampak..hijau je..lagi2 bile ade bangau..cute! *eish~ teringin gile kott ~.~"

petang menjelma, saye bersama keluarga + nenek..pergi pasar malam..beli2 macam2!tapi xde la sampai membazir kann..pasarnye!fuuuhhh~panjang gile..jenuh berjalan haa..adeyy!HAHA.

dah selesai 'membeli-belah' otw nk balik rumah (rumah nenekla~)..tibe2! truuuttt2!!(handphone mama bunyik nie..)..tgok2 kak ina call..(kakak ipar ke-2 saye :))
*alkisah~~~

mama: HELLO??
kak ina: salam,mama!
mama: haah! kenape?
kak ina: mama kat mane?
mama: mama kt kampung nie..nape? korg bile balik? (kak ina kt melaka,rumah mak bapak die)
kak ina: ohhh..kytorg balik esok..ma!! ade berite nie..hehe
mama: ape dye ni? hepy semacam je..
kak ina: em..tadi ina pegi check..
mama: check ape ni?? =.="
kak ina: check la..haha! gurau2..ina dah check..bulan 4 nanti ade ORANG BARU!hehe
mama: orang baru? aaaa..(loading jap :P) wahh!! tahniah3!
kak ina: *blushing*(yela kot,HAHA)

dah selesai...prakk~ mama letak phone..(letak handphone mcm tu ke?aaah!bialahh..hahahh)

aq kt dalam kereta tu denga je perbualan mama..bile mama cakap tahniah aq dah boleh agak dah..(aq senyum sorg2 nihh :D) well~ i jadi MAK USU beb!!hehe!

tu la dye..hehe~


2.7.11

banyak belajar :)

korg perasan tak saye punye blog jadi lain macam sikit?hahahh!
saye ambik banyak mase belajar nk buat bende2 ni semua..
saye dah buat:
cursor mushi2!siap ade wink2 sekali.hehe!
anak panah ke top page pon ade :)
like2 FB!ahha~ korg kene la rajin like tau!huhu
shoutbox bebeh..haha
tak lupe jugak kt pop-up! :)))

*sebenarnye ade lagi yang saye nak belajar..senang je!

korg nak buat jugak?

perkenalkan MISS FARAH :))

www.bicarafarah.blogspot.com

(klik kalau nak belajar then pergi ke tutorial beliau)

17.6.11

rainbow lollipop :))

yeahh!!
header n background baru!ahha~lollipop?? nape lollipop?ade cerite disebalik lollipop nie..*secret ;o*
background kalau sebelum ni asyik muke saye je kn..yang ni bagi ceria sikit..colourful :) suke x? suke x? HAHA!
peace yaww~

9.6.11

happy birthday to me!~

ahha~ahha~
my birthday yaww,hehe! 9 jun 2011
tepat pkol 00:00 am, berduyun mesej kawan2 wish bufday..saye yang tengah sedap2 tido tibe2 nanges.haha!bkn sebab terkejot dr tido tp terharu gile~~!aspecially wish dari my muhd khairul asri..<3(link blog asry :))
pagi!jeng3~ nothing happen!so sad babe!family kt umah semua lupe bufday saye, isk3! :( tapi biarkan je mereka..saye siap2 nak keluar bersame "noty baby" saye..huhu!
tepat pkol 9:30 pagi keluar rumah pakai cantik2 pergi tunggu bas..berpeloh2!(iye2 cantik,last2 papa suruh naik bas,aiyo!)haha..x sampai 5 minit bas sampai..voom~~! sampai di bustop balai polis bt6 tunggu asry n minah sorg nie, noer azizah,dye nak bagi duit kutu yang tertunggak..huhu.then..jalan kaki bersame asry ke LRT taman melati..heheh..jimat bajet kene la jalan kaki..:p
disebabkan penat sangat,asry belikan ice lemon tea untuk saye..wahhh!~ lega!sementara tu menunggu asry beli tiket lrt,saye xpayah beli2..ade TnG (berlagak!haha). jum2 kite naik lrt..sejuk~~ ade aircond..plus lagi dengan peloh,mmg beku saye dlm tu..huhu!duduk di sebelah asry mendengar dye berceloteh tentang exident yang dye tgok..mcm2~~ :D
yeay2!!da sampai KLCC..jln~jln~jln~ pergi beli tiket movie KL GANGSTER..then turun balik pergi Cold storage beli roti..ttbe asry hilang!waa..dye pergi mane~~ T.T dye call saye,dye suruh saye tunggu kt taman KLCC tu..jln sorg2 mcm xtentu hala je.rase macam semua orang tgok saye (padahal xde pon,HAHA!) saye duduk kat 1 tempat tunggu asry..sambil tu bace majalah jap..waiting~~~~ zzz...wahh!!!!terkejot gile!! asry buat suprise bagi bunge n cake! waa..isk3!terharu!!thnx b! dye bukakan kotak cake untuk saye..ade dua! 1 tiramisu cake n lagi 1 apple cake..sedap!! tapikan~ bkn saye yang semangat mkn,asry pulak yang iye2 je makan kek tu.hahahh!buruk siku..(gurau2 :p) lepastu borak3 sampai lupe pasal movie yang kami nk tengok..kelang kabut pergi panggung!HAHA!nseb baik sempat,adeyy..huhu.
dalam panggung,ramai gile babe..dah mcm sardin dlm tin dah haa..tp,tgok jela~~ layan~ best jugak citer tu..thumbs up!!
dah habis tgok movie,kejap je kot cter tu..ade la dlm sejam setengah..cm xcaye je.saye tgok red riding hood bkn maen lame lagi..huhu!
oke,skang mind set saye nk bli seluar kat PDI..cari kt klcc rpe2nye xde..ketinggalan btol saye nie.haihh~ tgh semangat cari kedai laen,sempat gaduh dengan asry sebab salam faham..haha!last2 dye heret saye pergi PAVI beli seluar kt PDI sane.yes!!dpt seluar yang saye nak..semangat gle kn?haha..selepas itu,huhu!kami pergi makan la..ape lagi..perut lapar dr pagi xmkn..mkn kek mne kenyang babe. :D kat sane terjumpe adik kesayangan kami :) maz ashlynn n aqil <3 dyorang cple..huhu.mkn3~ perut senak,stay kt situ setengah jam.HAHA!
tepat pkol 4:30 petang,balik la~~ (maafla saye xboleh balik lambat2..sebelum maghrib mesti dah ade kat rumah) kami naik monorel bukit bintang.geram btol bile xley punch TnG saye tu.rpe2nye kad rabbit tu xley gne kt monorel.hahaha!ramai gle orang tgok.nseb baek xde bunyi alarm.hahahh!terpaksela bli tiket..sabo je la~ :s
naik monorel sampai chowkit,naik bas U201 pulak..penat~~ :/ dlm bas ddok x gerak sebab penat sangat.haha!
sampai rumah terus masuk bilik..
malam,baru la mama kecoh2 bagitau abang3 (ade 3 abang) saye pasal bufday saye..kochik aty den taww! :(
hari ni..10.jun.2011 annvrsry saye bersame asry..dah 8 bulan :)) <3 love u!!

yeay!!~ dapat bunge n cake!thnx bby!! <3




tgokla muhd khairul asry habiskan apple cake saye :p



makan di food court PAVI yum2!~

31.5.11

orang baru :)

2 abang saye dah kawen..abg kedua baru je mggu lps kawen belah perampuan. 4 jun nnt baru buat belah lelaki..xsgke..da besar2 abg2 saye.huhu!dulu slalu gaduh2 ngn dorg tp skrg nie,caring gile!!cm xpercaye pon ade jugak.hehe..dulu dorg slalu marah2 saye..garang btol!tp skrg nie,bila dah ade isteri,pndai dorg jage hati saye..jadi kamcing gila!(gila lagi~ :P) saye sayang abang2 saye,anda??huhu.skrg nie,tggl abg ke3 blom kawen lg tp awek dah bawak balik rumah..menunggu je la tu~ saye??lmbt lagi..tggu saye ade kerjaye n ade kunci kereta mini cooper ditangan <3 hehe!tggi cita2 woo!tu la azam saye..nk jd economics analysis :)) doakan saye~~ aminn..

24.5.11

cukup sekali

cakap sekali pon dah cukup kn..xperlu la nak cakap ulang2 kali.aq paham kau cakap ape..aq bukannye gile pon.menyampah btol bile denga orang cakap ulang2 kali kt tlinge aq nie..memekak je la..cukup sekali! hm..tak semestinya diam bermakna aq nie blur..sabarla..tak boleh sabar ke?! tenyeh mke kau kt lantai baru tau!haihh..sabar jela aq ngan kau tu.tak habis2 nyusahkan la~ o_O"

6.5.11

~mama~

mama!
hepy mother's day 2 u~~!

mama..terima kasih sebab lahirkan shasha
terima kasih sebab dah menjaga shasha

terima kasih sebab besarkan shasha
terima kasih sebab mendidik shasha
terima kasih sebab memberi makanan dan minuman yang halal
terima kasih sebab banyak nasihatkan shasha

terima kasih sebab marah shasha..

banyak lagi ucapan terima kasih shasha untuk mama..banyak sangat~ tak terhingga! betape banyak jasa mama pada shasha..insyaAllah!satu hari nanti shasha akan balas segala2nya pengorbanan mama..shasha akan pastikan mama senang..pastikan mama bahagia..mama doakan shasha ye~ terima kasih mama..


mama..shasha mintak maaf sebab selalu lawan cakap mama..mama suruh basuh pinggan pon shasha banyak merungut..terukkan?? i'm sorry mum~ 

banyak pengorbanan mama..hari2 hantar shasha ke sekolah,balik sekolah pon mama yang jemput..ade satu hari,kite hampir2 hilang nyawa sebab accident time balik dari jmput shasha..Syukur sangat mama xde ape2..luke2 sikit je kn..kesian mama..balik dari keje kene rush2 jmput shasha pulak..(nie kes ambil lesen tak lepas la nie~ >.<) maaf ye ma~


satu pujian shasha pada mama..mama masak sedap! serious~ orang lain masak mmg xkn pernah kena pada selera shasha..(kire xsedap la~ :p) cakap je nak makan ape,mama masakkan..:) tapi shasha langsung xcakap terima kasih pon kn ma? jahatnye shasha~ mama pukul la shasha..tapi kenape ek? mama langsung xnk pukul shasha..setakat cubit2 je..mmg xlut -lah.. :D 

boleh katekan hari2 kite bergaduh..(gaduh manje je keyh!) tapi mama xpernah terlepas cakap perkataan yang xbetul.. "bertuah betul budak nie!" aminn~ bait2 patah kata yang mama ucapkan, InsayaAllah masin mulut mama..:)



mama.. thnx 4 everythings!!

ILOVEUSOFUCKERDAMNMUCHMUMMY!!



u r my soul~

<3<3<3<3

3.5.11

change!!

nak katekan, saye nie seorang yang:


  • berlagak
  • mengade
  • gedik
  • suka melawan
  • cakap lepas
  • ego tinggi
  • tak peduli perasaan orang lain
  • suka perli2
  • ganas
  • suka gelak kuat2
  • suka kawan dengan lelaki berbanding perempuan (kadang2 perempuan nie leceh)

tu baru sikit yang negatif-nye..ade banyak lagi..

tapi tu dulu..sekarang nie semua prangai tu dah xde dalam diri..step by step saye jadi perempuan yang baik..kire positif-lahh kan..:) 
sekarang dah baikk sikit jadi seorang yang:

  • kadang2 pendiam jugak
  • dah xlarat nak melawan..redha je la
  • ade sikit lemah lembut
  • cakap pon dah sloww je,haha
  • cakap lepas tu,kadang2 ade la terlepas sebab bile dah hilang sabar
  • perli2 pon dah xde..gurauan semate2
  • pentingkan kawan2 (bukan kawan lelaki je la~)

perubahan nie saye tanamkan dalam diri untuk jadi seorang muslimah yang baik. saye sedar kesilapan saye yang dulu..(biaselahh..budak2 kan..ade je yang xbetul..) 
bile dah kenal kawan2 sekarang + lagi dengan kehadiran seseorang dalam hidup..perubahan nie makin ditanamkan dalam diri saye..bersyukur la jugakk bile ade diorang.. + lagi mempunyai ahli keluarga yang selalu membimbing saye ke arah yang benar..terima kasih mama,papa,abang,kak long,angah,kak ngah,alang.. terbaekk! <3

25.4.11

bagus :/

bagus!
ingat anda tu bagus sangat? mengutuk je pandai..perli2 segala..kalau dah kate kawan baik,trime jelah kawan anda tu mcm mne..suka hati dye lah nak buat ape..tak payah susah2 jaga tepi kain orang lain-lahh..kalau dye lebih hebat dr anda,anda janganla cemburu pastu mengumpat sana sini tentang keburukan dye..anda tau anda susah nak dapat ape yang kawan anda tu dapat,atau dengan kata lain anda mmg xnk pon ape yang dye dpt,so, xpayahla bermulut 'longkang' kutuk2 ape yang kawan anda tu ade. walaupun dimata anda bnde tu pelik dan menjelikkan,biarkan~ xsemestinya buruk pada pandangan anda,buruk juga pada pandangan orang lain.now, nak kutuk2 kat FB,tak cukup bile kutuk depan2?sedarlah~ jangan fikir anda SANGAT bagus..cermin diri anda dahulu sebelum nk judge orang lain..tak baik tau?! jangan pulak nnti bile anda dalam kesusahan,anda mencari kawan yang selama ini anda pandang rendah tu..jgn pandang rendah pada orang lain,kite merendah diri xpe :)

# luahan je sebenarnye nie..geram bile tgok status dye tadi..bajet sangat~huh..

* b..miss u..

23.4.11

buncit :s

ha..nak tau ape cte buncit2 nie?
dengan segala hormatnya saye nak bg sumthing untuk anda :))

6 TIP ELAK PERUT BUNCIT

1. kurangkan garam
>> terlalu banyak garam dalam diet boleh meningkatkan lagi kandungan sodium terhadap cairan tubuh dan ini akan melambatkan proses pengeluaran air dari sel tubuh. akibatnya perut terasa penuh dan menggelembung. mengambil kuantiti garam yang terlalu banyak juga akan menyebabkan kamu mengalami masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi dan juga obesiti..
* so, jaga2 sikit bile masak tu..control garam okey :)

2. minum banyak air
>> jika perut penuh disebabkan oleh penyimpanan air, kamu sebenarnya dapat mengurangkan masalah tersebut dengan minum air lebih banyak lagi. hal ini kerana ia akan mencairkan konsentrasi sodium dalam tubuh sehingga meningkatkan jumlah air yang keluar daripada sistem badan. minum lebih banyak air juga menjamin fungsi hempedu efektif untuk mengeluarkan bahan toksin. jangan mengubah pengambilan air saat diet kerana banyak bahan yang sulit dicerna dan dapat menyebabkan perut menggelembung.
*rajin2 minum air okey.. sehari 8 gelas.. (actually,saye pon xadela sampai 8 gelas minum air..liat betull :)))

3. makan perlahan-lahan
>> jangan makan gelojoh kerana kerana kamu menelan terlalu cepat, udara tertahan dalam usus dan membentuk gas yang dapat mengakibatkan perut menggelembung. duduk ketika makan dan kunyah makanan perlahan-lahan. makanan yang tidak terkunyah menjadi bahagian2 kecil tidak dapat dicerna dengan sempurna yang kemudian menghasilkan banyak gas yang menimbulkan masalah gelembung. tabiat ini sering dilakukan oleh lelaki, mungkin kerana terlalu ingin mengejar masa. malah perlu diingat kesihatan juga mesti dujaga.
* makan la elok2..kite orang ISLAM kan ade tata tertib. bile makan or minum tu, duduk baik2. kalau ikot sunnah NABI pulak, kunyah makanan elok 44 kali..sopan je kn? hehe.. :))

4. pengambilan serat
>> serat adalah element penting dalam diet, juga untuk mengimbangi penyimpanan air yang menyebabkan masalah gelembung. makanlah serat yang terdiri daripada buah-buahan seperti epal dan pear yang memiliki banyak kandungan air. selain itu, produk sampingan seperti biskut ataupun roti yang memiliki serat turut mambantu kamu untuk mengelakkan perut buncit.
* hari2 makan buah epal serius boleh kurus! betul..

5. hindari sembelit
>> sembelit didefinisikan sebagai memiliki kekerapan kurang daripada tiga kali untuk membuang air besar dalam seminggu. akibatnya perut terasa bertambah besar. untuk merangsang isi perut, tingkatkan pengambilan serat dari buah-buahan dan sayuran, amalkan secara berterusan untuk menghindari fermentasi dan pengeluaran gas berlebihan.
* 'pengeluaran gas berlebihan' kentut lah tu..haha! kalau saya, makan pisang je dah settle :))

6. bersenam
>> olahraga atau bersenam akan membantu mengerakkan cairan dalan perut yang menyebabkan mesalah perut besar. ia akan mendorongnya keluar daripada jaringan dan akan masuk dalam aliran darah dimana ia akan dikeluarkan sebagai peluh atau dibawa ke hempedu untuk dikeluarkan sebagai air kencing.senaman yang sisarankan pula ialah aerobik.
* senaman..saye kadang2 je pegi jogging..di taman metropolitan. satu round tasik boleh habis..semput2 jugaklahh!huhu..

# perut buncit nie bkn jadi pada lelaki je tau,pompuan pon ade..mcm saye..hehe!(mengaku sehh =.=")
# ikot perwatakan NABI, perut beliau tidak lebih daripada dada.. bayangkan..pastu lakukan..(saye bace dalam buku..)
# anda ialah apa yang anda lakukan :)

6.4.11

saye punye :))

biey saye...
muhd khairul asry

 bestie saye..
anis aris, noer azizah, azrina azizan
(klik link untuk ke blog dyorang :))


kegembiraan saye..

kesayangan saye..

kegilaan saye..

 lil sis saye..
(klik untuk ke blog si comell :))

2.4.11

ISLAM tapi...

bukan cerita rekaan tapi bende nie jadi btol2 depan mate -FAKTA-..

alkisah..
ade satu hari, saye keluar bersame kawan..dalam perjalanan nak pergi times square (TS), pergi beli air dulu kat giant bukit bintang (BB).. tengah seronok gaduh2 nak pilih air ape dengan kawan tu, saye ternampak 2 orang jantan lelaki MELAYU (dah pon melayu,mesti ISLAM kan..xtaulah kalau MURTAD)..saye rase umur adela dalam 71 17 or 18..membangge diri je dyorg tanye kat pekerja giant tu dekat mane booth air non-halal.. berderau darah bile denga dyorg tanye mcm tu. beberape minit selepas tu,(sementara kawan merengek pilih2 air dye) budak 2 orang tu keluar dari tempat air2 non-halal tu.. macam seronok je kan bile pegang botol ****?? :)) mengucap je saye dalam hati..ade jugak berfikir sejenak..dyorg tu xde mak bapak ke? tapi xboleh jugak salahkan mak bapak kan..mak bapak dyorg tu bukannye tau ape yang dyorg buat kat luar..kn? kn? kn? =.=''

then, saye pon cerita la kat kawan saye tu..dye cakap, bialahh dyorg tu..xde kene mengene dengan kite pon..dose dyorg,dyorg yang tanggong..(ade btol gak kawan saye tu cakap..tapi...haihh~)

rupenye selame nie, dalam xsedar, ramai jugak kawan2(lelaki + perempuan) saye yang sekarang nie dah xrapat tapi still cntct kat FB jadi mcm jantan lelaki yang xsedar diuntung tu..nauzubillah!xtau nak cakap ape dah.. kenape dyorg buat mcm tu? suke2? pelik-lahh.. nak kate tak sekolah agame, tyme sekolah dulu satu kelas..hm..

punce?

kurang didikan agame? xjugak..
terlalu bersosial sampai xingat halal haram? mungkin..
kurang perhatian ibu bapa? dah besar kan..pandai2 la fikir..
pengaruh barat? mungkin jugak..
ape lagi? pandai2 la korg renung2-kan..

eh2, lupe kat kawan saye tadi.. dah lepas beli air, kytorg pegi TS maen game! lumba kereta..basket ball.. dancing! sangat hepy! :))

p/s: korg ialah ape yang korg fikirkan.. ^_^

31.3.11

mokk bamm :)

seorang yang dikenali sebagai nenek,mokk,bamm,apam, mizz chubby..(ape lagi?),haha.. anis aris yang sangat nakal, sangat mengade, dan sangat manje-lahh.. :) 

dye yang saye kenali lame dulu tapi sekarang baru rapat..dye dari kecik sampai kebesar muke sepesen je tapi tang pipi tu je kembang sikit..huhu! 

hidup dye yang penuh liku ranjau tapi kire pandai la jugak tangani masalah.. tahun 2011 adalah tahun dye yang paling beruntung. murah rezeki kann.. alhamdulillah..stpm kite blaja elok2 okey! <3

kami amalkan konsep sharing is caring dalam diri, ade je masalah kite citer pade satu same laen. kalau boleh tolong selesaikan, kire bernaseb baik-lahh..kalau tak, jadi pendengar yang baik pon dah ckop kan.. :)

kite kaki shopping kan? satu je yang aq blom dapat.. seluar biru-lahh!! xadil slagi aq xdpat.hehe! bile keluar, dye slalu ajar saye mkn bnde2 pelik.. (gerak2~)haha! kau mmg berpengaruh mokk!

ahha~ lupe pulakk.. anis aris seorang yang senang dibuli, dan kuat nanges! :p mlm2 nanges, bile datang sekolah esoknye mate lebam2..saye dah tgok mcm tu, kire paham-lah kann..mengade!

haa.. tyme nie, 1st time kami keluar same2 bersame geng TE8 (the evil eight)..ganas kan?haha.. bile dah keluar bersame nie, rase gian nak keluar lagi.. bile ade mase lapang, asyik meronggeng je keje kami..hehe! sampai semua dah tertukar.. umie jadi anis, anis jadi umie.. kembar ke? tang mane yang yang same pon saye xtau.. sampai cikgu pon confuse tauu!haha.. 


lepas tu, sekolah ade buat lawatan ke emm..aaa...ahha! pegi les copaque kan?(tak reti eja-lahh) tempat upin ipin tu.hehe! kite mcm belangkas..kemane je conform melekat..huhu!.sampai ade sehari tu, Tcer Ajita cari umie, boleh pulak dye ckp kat yang laen, "where's umie?umie mesti ade kalau anis ade" padahal saye btol2 depan Tcer tyme tu..tersengih jela bile denga mcam tu..haha.. :)
ahha~ i like this pix.. tyme hari rumah dengan tingkap2 skali dibuke anis aris tahun 2010.. rumah anis, umie pulakk yang jadi penyambut tetamu, tukang basoh pinggan, hidang makanan n minuman.. eh2, aq ke tuan rumah?hahaha... its okey :) tolong menolong kann..xde salahnye pon. dye pon slalu tolong saye.. my lovely driver..hehe! 

comel tak?comel tak? anis suap saye makan ayam goreng yang dye bawak dari rumah..(mama-nye masak~) tyme same2 tunggu waktu bertolak nak pegi kem JPAM..punye lah lame menunggu..perot pon lapa. nseb baik ade ayam kann?haha. ramai yang jeles woo..huhu! 
 
nmpk x? nmpk x? sape tak nampak, tak lame la tu..haha! dalam truck Jpam..

yang sebelah pulak.. so sweet~ haha.. membalut orang sakit.. blaja rawatan kecemasan.. :)


ade banyakkkkk lagi kisah mokk bamm sebnanyer.. tapi xkn semua nak sumbat kat sini kann.. semua memori tersimpan dalam kotak fikiran..nostalgia beb! mne boleh lupe.. :)

saye sayang awak, awak sayang saye.. <3
bestie <3<3<3
with love. clik nama ni untuk ke blog beliau :)

30.3.11

Budak muncet~

kesah budak muncet yang selalu ade masalah..ade je bende yang nak mengadu..nasebla tlinge saye nie mmg tempat orang meluahkan perasaan.. :)

budak muncet menetap di shah alam tapi dulu selalu menyebok datang gombak.. :p

budak muncet yang dikenali secare tak sengaje..sangat comel..sangat baik..dan..sangat mengade2.haha!

dah macam adik beradik la pulakk..tapi laen bapak,laen mak..:)

budak muncet jangan TENSION2 okey!
sis alwayz beside u :))
cerite je ape pon probs..akak denga..

but my advise;
*chill always
*smile always..awak sangat comel bile senyum tauu! jgn nak buat muke ketat je..

with love.click untuk ke blog beliau.:)
MAZRINAA
 

15.3.11

KAWEN-lahh~

saye ade 3 abang yang sangat GARANG, caring, baik hati, suke tolong saye, bagi nasihat..byk bende yang dyorg buat ntok saye..

abang~ MOHD ADZRUL,,
berumur 27 tahun..sudah berKAHWIN bersame si jantung hati dye.akak yang super sporting! SITI AISHAH KHODIJAH..dye sorg yg sangat3 garang sebagai abang sulung..ape dye cakap jgn bantah. kang ade jugak yang kene PLANGKUNG,hehe!dye ade la jugak bertanggungjawab tapi sangat PEMALAS..(opss!)tak seberape pandai masak.kalau masak pon ntok dye je..(kedekot~)abang ade 1 motor "nyamuk" n kete saga..moto tu konon nk bg saye..poyo je ckp "sha,kau ambikla moto aku tu,aku nak kawen dah"(sebelom kawen la niey~) last2, amek balik..buruk SIKU!huh! sekarang bile dah kawen.jarang balik rumah..dulu suke gaduh dengan dye..tp bile dah xde nie,rindu sangat-lahh!dulu abang garang..sekarang cakap ngn saye pon lembut je..terharu beb! T_T smoge abang bahagie sampai bile2!! :))
 
angah~ MOHD ADZWAN
berumur 26 tahun..sudah bertunang n INSYAALLAH akn berKAHWIN pd bulan MEI tahun niey..bersame akak yang sangat senang DIBULI,,hehe! AIMAN DARLINA AKMAR..angah nie kire yang paling berjaye dalam family..form 4&5 blaja kat sekolah teknik..pastu 4 tahun blaja kt UITM,perak.. pastu sambong lagi kt UITM,shah alam..amek kos ARKITEK..sangat bagus bukan? jeles tauu!hm..dye bukan slalu duduk kat rumah..yela..mule2 kt perak pastu kat shah alam..sampai keje nie pon,still lagi duduk shah alam..dekat dengan tempat keje katenye(PJ)..kang dah KAWEN,duduk rumah lain jugak..ape2 pon, angah,,u r da best brother! :) kawen nanti hepy2 je tau..sampai bile2..nak ANAK BUAH~hehe!

alang~ MOHD ADZREZA
berumur 24 tahun..dah ade AWEK!huhu..RAFIATUL RIZWANNI dah berjaye ketuk pintu hati abang saye sorg nie..dye sorg yang keras kepale tauu!hehe..alang xseberape suke kan pelajaran..tapi bab2 KEMAHIRAN,serah je pade dye..sume dye tau..elektrik,air,moto,krete,rumah..ape lagi..ce cte ce cte..haha.. alang nie suke cari GADUH ngn saye..dye paling suke tarik rambut..sakit tauu! (tau la rambut saye panjang~ =.=")dye nie keje xpernah stay terus..paling lame,3 bulan je..ape dye nak jadi pon xtau-lahh..ape2 pon, all da best ntok alang..alang bile lagi??huhu! papa kate.."kau jangan mengade nak KAWEN, kau cari duit banyak2 dulu..keje pon xmenentu sebok nak KAWEN"..haha!

ahha..tu baru sikit cerite tentang dyorg..mcam2 lagi kesah yang ade..mcm iklan ASTRO.."macam2 ada.."hehe! prangai jangan cakap-lah~
kytorg 4 beradik suke MEMBAHAN orang lain..lagi2 akak2 ipar saye..kesian pon ade gak tp best!.. boleh gelak2..hepy!

SAYAAAANG abang3 saye..

*kalau nak tau, abang3 saye sume panggil saye dengan panggilan dorg..
abang : baby..
angah : adik..
alang : budak kecik..hehe!

well~ anak last an..sorg pompuan pulak tu..bagai menatang minyak yang penuh tauu!huhu..ape je yang saye nak,saye dapat..tp yang berfaedah jela..bukan main BALUN je..heh..choww! <3

7.3.11

gaduh tande SAYANG

haah..nie la dye..bile dah bergaduh, hal kecik pon boleh jadi besar.. even gaduh dengan orang tersayang pon boleh jadi da best fighting couple in da year tauu! huuh~
mule2 gaduh..then mintak maaf..calling2..gaduh balik..pastu pandai pulak mintak maaf balik..penin sudaa~ bile cakap elok2, dikatenye melenting tak tentu pasal..what da...??haihh~
bile dah lame2..masing2 fikir salah masing2..klaka pon ade jugak! yg minah xde pon nanges..yg mamat pulokk lah yg menanges teresak2..pelik2~ 
macam nie pon ade jugakk kan?,HAHA!
ape2 pon, sayang antare 1 same laen TAK pernah berubah! bertambah-tambah sayang adelahh,HEHE!

SAYANG MUCUX <3<3

25.2.11

Hanya KAMU -love-

untuk awak....

awak.. terima kasih sebab awk pilih saya jadi pilihan hati awak.. saya hargai awak sangat3.. saya taw, saye nie bukanlah sempurna.. maksud saye, saye mungkin akan sakitkan or kecikkan haty awak... terlebih dahulu saya mintak maaf kat awak.. saye tak yakin akan selamanya bahagiakan awak.. setiap hubungan mesti ade pasang surutnya.. saye berharap sangat saye tak akan buat awak benci saye.. or buat awak fade up dengan saye.. saye akan buat yang terbaik hanya untuk awak..

awak.. saye bahagie bile dengan awak.. tak seperti sebelom2 nie.. dorg semua dah sakitkan haty saye.. dorg tak pernah hargai ape yang saye dah buat untuk dorg.. saye terkilan dengan dorg.. tp awak laen.. awak jage saye baik2.. awak sayangi saye, cintekan saye, rindukan saye lebih dari segalanya.. awak pon sanggup berkorban untuk saye.. itulah yang membuatkan saye bertambah sayang pada awak..

awak.. saye taw awak banyak kali di kecewa disebabkan perempuan.. awak jadi stalker semate2 untuk perempuan.. tapi mereka langsung tak hargai awak.. saye hanye boleh lihat dari jauh je.. awak tak taw betape peritnyer hati saye waktu tu.. tuhan je yang tahu.. hm.. saye sanggup jadi 'penyelamat' awak secara diam2.. saye pendamkan perasaan saye pada awak.. mase tu saye terseksa sangat.. akhirnya, awak putus asa terhadap perempuan tu.. awak keseorangan.. saye sedih tengok awak serabut mcm orang hilang anak.. (haha).. selepas beberapa seketika, awak luahkan perasaan awak pada saya.. awak ingin jadikan saye 'permaisuri' hati awak.. awak tak taw betape gembirenya saye! saye lompat2 dalam bilik macam orang giler hanya disebabkan ayat nie "lw cmtu, awak jadi gf saye r...ha3!" ayat nie je sudah membuatkan saye tak tentu hala.. like baby miss her blanket.. hehe.. macam bulan jatuh ke riba pon ade.. *over*..

awak.. sakarang nie awak lah pilihan saye.. kalau boleh, sampai bile2.. (sampai matilahh) huhu.. tapi saye nak nasihatkan awak.. awak jangan tambah parut di hati saye boleh? buka parut lame pon tak boleh.. hm.. saye nak awak terima saye seadanya.. saye pon akan terima awak seadanya.. 

awak.. saye nak awak bimbing saye.. jage saye.. tegur bile saye buat salah.. nasihati saye.. saye berharap pada awak supaya awak boleh bawak saye ke jalan yang lurus.. macam yang saye kate, saye tidak sempurna.. saye mengaku, saye ade buat salah pada Allah.. saye nak sangat awak nasihatkan saye.. bagi saye sedar.. terima kasih awak..

awak.. awak jadi pilihan saye sebab awak caring.. kelakar.. berdikari.. baik hati.. manje.. saye taw awak sorg yang lemah.. awak banyak masalah.. awak luahkan segala masalah awak pada saye.. saye rase seperti dihargai sangat3!.. walaupun saye tak dapat nak tolong awak seperti yang awak harapkan tp awak tak pernah mengeluh.. awak tetap luahkan segalanya pada saye.. awak kongsi dengan saye.. saye terharu sangat awak.. terima kasih sekali lagi.. huhu..

awak.. awak janji dengan saye, awak akan selalu disamping saye.. selalu disisi saye.. tak kira pada waktu senang ataupon susah.. saye memang mengharapkan bantuan awak dalam segale hal.. awak.. saye sayang awak.. awak jage saye ehh.. terakhir > terima kasih awak~

-saat aku tertawa, dia tersenyum..
saat aku menangisi kesedihanku,
aku ingin engkau selalu ada,
aku ingin engkau aku kenang
selama aku,
masih bisa bernafas,
masih sanggup berjalan,
ku kan selalu memujamu,
meskiku tak tahu lagi,
engkau ada di mana
dengarkan aku
kumerindukanmu...-


saranghaeyo~~
aishiteru~~

>>>>>u r mine<<<<<
>>>>><3<3<3<<<<<

14.2.11

kamiilahh :)

bile satu family berkumpul, semua dukacita dilupakan. segala memori bahagia tersemat indah di dalam ingatan.. <3
perangai gile2 kami.. SECRETlahh!! hehe!
family nie xlengkap lagi.. (ehemm!!)
*paham2 je yea..HAHA
**angah,kak ina,sayelahh,papa,mama,alang,abang,kak ecah

25.1.11

k-a-y-a-b-a-l-l~

Kaya Ball
waaa~ nak kayaball..!!
dah brape lame kempunan mende alah nie..nk beli je,msti ade halangan yang sengaje pisahkan aq ngan "MY KAYABALL" hehe! 
rasenye yang sedap..kulitnye yg mulus tu, buat aq terpikat gile ngan dye..HAHA,,
intinya yang manis..membuatkan aq terliur bile memikirkannya..HAHA
nakkkkkkk...!!!!
sape nk blanje?hehe!
iloveyou~

24.1.11

s-a-h-a-b-a-t

sahabat,
awak membuatkan saye gembira
awak membuatkan saye menangis
awak menimbulkan beribu2 perasaan
awak sentiasa disisi

kadang2, saye buat awak marah
kadang2, saye buat awak kecik hati
saye minta maaf kat awak
kalau saye tak cari gaduh dengan awak,
dengan sape lagi saye nak bergaduh

kadang2, awak ni macam mama saye
sangat ambil berat
memberi nasihat
kadang2, awak ni macam papa saye
marah saye
cubit saye
tarik telinga saye

tp..
saye tak kisah
tu semua kenangan kite
saye sentiase simpan dalam hati saye
tak de sape boleh ganti awak
awak selamanya

saye nak ucap terima kasih kat awak
saye nak kite still together sampai bile2
susah nak cari sahabat macam awak

awak sentiasa buatkan saye rasa selamat
walaupun kadang2 ade sahaja aral melintang
tapi saye tak kisah
kerana ada awak di sisi saye

walaupun saye ni dikatakan
menumpang kesenangan awak,
tapi awak tak pernah berkira
awak tolong saye
macam2 awak bantu saye

sekali lagi saye ucap thnx kat awak
harap awak tak lupekan saye
sampai mati saye takkan lupekan awak
walaupun kite jauh
tapi awak sentiasa di hati saye
saye nak kite happy bersama
kongsi suka duka bersama

kalau awak ade pengganti saye,
saye redha
tapi saye sedih kalau awak lupekan saye
awak dah jadi sebahagian dari hidup saye
kalau awak tiada,
saye jadi resah
ada sahaja yang tidak kena

sahabat,
hasrat saye yang terakhir
JANGAN LUPEKAN SAYE

hanya awak selamanya~

17:55
wed.

BAM-BAM..:))

hmm..best x title tu? 'BAM-BAM' tu ntok kite j.. hehe!

sumenye bmula tyme kite 1 class ARIF kt SMKSP dulu.. rindu sume knngn an?huhu..
so, aq nk jujo nie.. ape yg aq nk citer sumenye dah lps..skrg nie sume dah jd laen.. enjoy!!

dulu.. aq xbrape ske kt ko.. cbb ko nie jnis yg byk ckp..gile..(cmpi r skrg, HAHA) ye r.. dulu en aq nie pndiam cket..kt kls ddok 1 tmpt xgerak2.. tp dah lame2.. oke plak ngan ko.. sjak bile kite rapat pon aq xtaw r..huhu!

dulu..ko prasan an aq lbey rapat nan Z(bkn nama sbnr,hehe!) even kite BERTIGA.. g mane2 kite same2.. tp aq lbey byk luangkn mase aq nan Z.. aq tolak ko tepi2.. kdg2 aq cian gak nan ko cbb ko pon kwn aq.. aq sayang giler kt korg..tp ntah aa nape jadi centu..

dulu..aq ske kn perhatian.. myb cbb tu aq lbey rpt nan Z.. yelahh.. dulu ko xde pengaruh sangat an..hehe! tp dah lame2, cmpi aq dah knl Z tu cane.. persepsi aq jd laen.. dye bkn kwn yg aq harapkn.. then, aq ttbe rapat nan ainul plak.. aq lgsg xnmpk ko yg sntiase ade kt sisi aq.. mmg bute giler r..! trokk kn aq dulu? lgsg x pk prasaan ko..sorry sayang~

dulu.. aq kwn nan ko juz talam 2 mke je.. jahat gle aq an?? ko ade rase kecewa x bile ko dah bace?? mst ade rase nk tikam2 aq kn?? sorry again~

tp...ape yg aq rase dulu sume dah brubah.. aq dah mule nmpk ko yg ade dpn mate aq..thnx dear~

skrg.. ko la sahabat aq.. susah aw nk cari sahabat nie.. ko slalu tlg aq.. aq nk citer pape pon nan ko.. ko pon lw nk menceceh nan aq j,HAHA!

ko taw an..bile aq nk kuar nan ko j, papa n mama tros bg cmpi xtnye ape2 pon.. dorg bg j aq kuar nan ko.. tu tndenye, ko sorg yg boleh bawak jd kawan.. mmg hepy gle kuar nan ko.. manje2 cket (cmpi ade yg kate kite nie 'cple' ke?,HAHA).. byk kali aq kate bile kuar nan ko aq freedom abes! mmg srious freedom.. siap maen lari2 kt tgh2 KL tu..keje gile an?? tp aq suke!hehe! nnti kite buat lagi ehh..:))

tp smnjk kite dah smbg blaja nie, ko jarang cntct aq.. aq pon jrg cnct ko..maaf~ tp jgn risau..aq sntiase engat ko.. engat PIPI, engat BAM-BAM! haha..

bile dah ngade2 nk tulis note nie, aq nk minx maaf kt ko.. maaf ntok sume kslhn aq. aq taw dah byk saketkn aty ko.. aq slalu pukul ko..cubet ko.. maaf aw..huhu! jgn cmpn dlm aty ehh..ko syg aq an..haha!

AZRINA BINTI AZIZAN..:))

sayang kao sampai bile2! bile ko ade probs, gtaw aq aw.. jgn cmpn sendiri.. sharing is caring rite?? kite gnekn persahabatan nie dgn sebaek mgkin.. kite kongsi sumenyer.. skrg nie pon aq dah xnk tipu2 ko.. aq ikhlas kwn nan ko.. ko dah pon jd sahabat dunie akhirat aq..(INSYAALLAH) kite dah slg memahami.. ape yg ko ske, ape yg ko xske.. sume aq dah masak.. kurgkn cket mkn COKELAT aw.. nnti naik giler ko, aq xde nk tlg kawalkn..HAHA!

haa...da abes bce? ape prasaan ko? ade rse cm nk nanges guling2 x?hehe! msti ko ade pggl2 name aq an? umie~ umie~ umie~ hahaha!!

FRIENDZ NEVER END.. <3

love u..mish u..much much much!!
thnx~
sorry~
aq nyer pendrve wat hal.. gmba kite lgsg xde aq nk msokkn..huhu..sorry.

CRY,CRY,CRY...

ahha! hari nie nanges lg..T_T
cengeng btol kn?mengade2 je air mate nie nk keluar..HAHA!
sekarang nie..ape yg mmbelenggu fikiran aq, sume dah terjawab..aq dah tau kebenaran sume yg berlaku slame nie.. ade je rahsie pelik2 aq denga.HAHA. 
minx maaf la ek kpd sesape yg terlibat scre lgsong or xlgsong..bile ade gado2 ceni r bru knal diri masing2 an??hehe.. amek iktibar..ape yang penting???(kerjasama~)haha.. yg plg pnting ialah percaye sesame sendiri n sentiase bersabar..:)))

**happy ending~

22.1.11

change!!

berubah..sume org brubh kn?

tp yg nie kes pelik..aq sendri xtaw ape yg mmbuatkn aq brubah.mmber baek aq yg selame nie meronggeng kesana kesini together yg kate aq dah brubh.haa...mmbuatkn aq pelik+sedih+kecewa..  
pelik sebab aq rase, prangai aq biase2 je..sedih sbb aaa..emm..biaselakn bile mmber baek sendri kate diri aq dah brubah.kecewa nie..xtaw nk kate mcm mne..rmai yg kate aq n mmber baek aq nie dah renggang. renggang ke? ye kott..tp x lahh..penin2!

si n: umie, ko ngn xxxxxx tu oke x?
aq: eh, oke je la..knape?
si n: xlahh..aq tgok ko mcm dah renggang la ngn dye.
aq: yeke? knape ko pk mcm tu plak?
si n: bkn pe..yela..slame nie, aq tgok ko ngn dye je kn. tp skrg ko dah kurg ngn dye. dye pon aq tgok asyk ngn zzzzzzzz je.
aq: ow,ek? ntahla..bia lahh. (pure2 senyum =.=") 

ape2 pon, aq xkesah.. *think positive!!*