WWW.sukasukihatisaye.blogspot.com

13.7.12

MERAH tapi PUTIH



hello hello! kalau nak cerita pasal haiwan kesayangan boleh x? ofcos la bolehh. memang terbaikla aku tanya aku yang jawab. hihi.


this is my cat. MERAH <3

awat merah pulak ek? bukan warna kucing ni putih ke. ahha~ disebabkan matanya berwarna merah, aku pon bagila namanya MERAH. malasla nak bagi nama pelik2 sangat. nak kerah2 otak fikir nama kebaboom. hehe.

konon comel la tu..

see.. tengok gaya pon tau kucing ni sangat mengada ngada. selalu sangat tidur macam orang. means, gaya tidur macam orang yang terlentang tu. berbeza btol dengan kucing lain. ada genetik manusia ke kucing ni? oh no~

dan lagi~ buat2 comel. pantang nampak camera -.-


yang ni lagi terbaik. yang kecik tu adik MERAH, bernama KOKO. see, dia pulak yang over tidur macam tu. kah kah!


video
ni video mengada ngada. tolong lihat dengan penuh perasaan. ^^


video
yang video time kcik2 dulu. adik beradik dia yang lain semua dah mati. tinggalla sekor yang mengada ngada tuu. kalau tengok, yang paling ganas tu la MERAH ;)


thank you for reading this entry! :)



10.7.12

WORDLESS tuesday *1



hahah! cara nak hilangkan stress dari assignment yang menimbun :D




1.7.12

hidup baru!



bermula 26 Jun 2012, aku dah mulakan hidup baru. lebih berdikari, berdiri diatas kaki sendiri, mencabar diri lakukan apa yang aku tak mampu sebelum ni.

kenapa pulak aku cakap macam ni kan?

actually, aku dah berjaya sambung belajar di Kolej Poly-Tech Mara Kuantan, Pahang! yahoooooo!! akhirnya~ aku ambik Diploma in Civil Engineering (Construction Safety). dengar macam course mencabar je kan tapi aku berjanji pada diri sendiri, aku akan buat sehabis baik. bukan macam kat sekolah dulu. aku nak jadi pakar kejuruteraan yang berjaya! tak salah pasang impian tinggi melangit. tu kan pembakar semangat :)

kalau nak diceritakan, 1st time sampai kampus, perghh! kawasan die luas gila. aku bayangkan kalau hari2 jalan nak pergi kelas jauh2. nak pergi cafe, tak sempat sampai bilik, dah lapar balik dah. haha! ape2 pon, bersyukur la kan.. Alhamdulillah~!

yo bebeh! pintu gerbang Pahang Darul Makmur :)


see.. bilik bersepah. baru2 lagi ni. dinding pon xbertampal lagi. licik betul senior dulu tu. bia jela dinding tu bertampal. da xcantik.. wuwuwu T_T

almari comel :) tapi untuk aku, almari tu sangat la kecik. FYI, baju aku bawak 1st day banyak gilaa! malas nak kemas -.-

so, lepas ni blog aku akan penh dengan cerita tentang pengalaman aku kat sini. enjoy~

TQ for reading this entry!